Theoriecursus

De ideale voorbereiding op het theorie-examen. Volg bij Rijschool Smids klassikale theorielessen in de stijl van het CBR. Iedere les wordt besloten met een oefen examen.

meer info

Personenauto (B)

De rijopleiding B- Personenauto bestaat uit twee onderdelen; het onderdeel theorie- en het praktijkexamen. Lees hier meer over onze theoriecursus en de opleiding zelf.

meer info

Automaat (B)

Het rijbewijs is voor de meeste mensen een groot goed. Maar wat als je afhankelijk bent van een rolstoel of als je een arm of been niet goed meer kunt gebruiken? Lees hier verder.

meer info

Theoriecursus

Een goede voorbereiding is de basis om te kunnen slagen voor het theorie-examen van het CBR. Tijdens het examen krijgt u 65 vragen. Deze vragen zijn onderverdeeld in 2 groepen.

Gevaarherkenning
Bestaat uit 25 vragen

Bij de gevaarherkenning wordt je inzicht in het verkeer getoetst aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden. Op de foto staat een situatie waarna je kunt kiezen uit drie antwoorden. Afhankelijk van de ernst van de situatie beslis je of je gaat remmen, de gas loslaat of dat je niets doet.

Het onderdeel gevaarherkenning is voldoende bij 13 of meer goede antwoorden.

Verkeerskennis
Bestaat uit 40 vragen

Bij het onderdeel verkeerskennis wordt je kennis over de borden, de weg, de auto en de voorrang getoetst aan de hand van open- en meerkeuzevragen. Het antwoord kan door middel van het antwoordkastje worden ingevuld. Zorg ervoor dat je een antwoord hebt gegeven voor de tijdsbalk is verstreken. Tip: bedenk dat het eerste antwoord vaak het beste is.

Het onderdeel verkeerskennis is voldoende bij 35 of meer goede antwoorden.

 

 

Over Rijschool Smids

Rijschool Smids is in 1963 opgericht door H. Smids als rijschool voor de regio Harkema en omstreken. Door de jaren heen hebben honderden leerlingen hun rijbewijs bij Rijschool Smids mogen behalen. Voor de bewoners van de regio is het dan ook een waar begrip. Waar in 1963 de rijschool bestond uit een enkele instructeur is deze uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met meerdere actieve instructeurs.

Rijschool Smids leert nieuwe bestuurders nog dagelijks de vaardigheden die nodig zijn om zich op de weg te kunnen gedragen. Met het 3-sterrenlabel van de Bovag-rijscholen onderscheidt zij zich in kwaliteit, betrouwbaarheid en slagingspercentage.

Naast de reguliere praktijklessen heeft u tevens de mogelijkheid om klassikaal theorielessen te komen volgen. De theorielessen worden besloten met meerdere proefexamens waarbij leerlingen alvast aan de examenbevraging van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidbewijzen) kunnen wennen.

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en Rijschool Smids neemt contact met u op.

Referenties


© Copyright 2024 Leegstra.IT Solutions - Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Privacy