Theoriecursus

De ideale voorbereiding op het theorie-examen. Volg bij Rijschool Smids klassikale theorielessen in de stijl van het CBR. Iedere les wordt besloten met een oefen examen.

meer info

Personenauto (B)

De rijopleiding B- Personenauto bestaat uit twee onderdelen; het onderdeel theorie- en het praktijkexamen. Lees hier meer over onze theoriecursus en de opleiding zelf.

meer info

Automaat (B)

Het rijbewijs is voor de meeste mensen een groot goed. Maar wat als je afhankelijk bent van een rolstoel of als je een arm of been niet goed meer kunt gebruiken? Lees hier verder.

meer info

Personenauto Automaat

De rijopleiding personenauto automaat bestaat uit de 2 onderdelen; het onderdeel theorie- en het praktijkexamen. Hieronder wordt er uitgelegd wat je nodig hebt om deel te nemen aan deze examens. Vraag je instructeur of hij een theorieexamen voor je kan reserveren, je kunt dan ook bij je eigen rijschool een theoriecursus volgen waardoor de kans op slagen nog groter wordt.

Theorie-examen
Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Bij het theorieexamen ontvang je een uitslagformulier met daarop de score en of je geslaagd of gezakt bent. Ook kun je hier herleiden op welke onderdelen je misschien nog beter moet studeren. Wanneer je geslaagd bent wordt het theoriecertificaat digitaal in de computer bij het CBR opgeslagen, op het moment dat je praktijkexamen doet kan de examinator de score vanuit de computer opvragen. De theorie is geldig gedurende 18 maanden na het behalen ervan.

Bezoek de theoriecursus van Rijschool Smids

Bij deelname aan het theorie-examen moet je de volgende documenten overhandigen:

  • een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs;
  • advies: oproepkaart

Praktijkexamen

Gefeliciteerd! Je hebt inmiddels het theorie-examen behaald en mag je praktijkexamen doen. Tijdens het praktijkexamen beoordeelt een examinator of je over de vaardigheden beschikt die een beginnend bestuurder zou moeten bezitten.

Het praktijkexamen duurt +/- 30 minuten en je start vanaf het CBR. Tijdens het rijexamen laat je gewoon zien wat je hebt geleerd tijdens je lessen, hierbij moet je het niet mooier doen lijken dan bij een reguliere les. Vraag je instructeur maar eens, ook deze maakt nog wel eens een foutje. Tip; lukt het niet helemaal? Houd het hoofd koel en probeer de rest gewoon zo goed mogelijk uit te voeren, één foutje hoeft niet te betekenen dat je direct zakt. Voorafgaand aan je examen maak je kort kennis met je examinator. Daarna mag je kiezen of je rij-instructeur met je meegaat achterin of dat je alleen met je examinator op pad gaat.

Nu is het moment daar; je gaat samen met je examinator (evt. je instructeur) naar buiten en het examen begint. Na een korte ogentest loop je naar de auto waar dan een aantal vragen zullen worden gesteld. Tijdens de examenrit kan de examinator beslissen of je een stukje op navigatie mag gaan rijden, een stuk zelfstandig moet gaan rijden of dat hij jou aanwijzingen geeft.

Na afloop hoor je aan de tafel of je geslaagd of gezakt bent.

Bij deelname aan het praktijk-examen moet je de volgende documenten meenemen:

  • een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs.
  • oproep CBR praktijkexamen, hier staat je tafelnummer ook op (deze ontvang je van je instructeur)
  • eigen verklaring (ook deze ontvang je van je instructeur)

 

Let op dat voor het reserveren van een praktijkexamen je rijschool een machtiging van jou moet hebben.

Wil je weten hoe dit werkt? Kijk dan hier

Over Rijschool Smids

Rijschool Smids is in 1963 opgericht door H. Smids als rijschool voor de regio Harkema en omstreken. Door de jaren heen hebben honderden leerlingen hun rijbewijs bij Rijschool Smids mogen behalen. Voor de bewoners van de regio is het dan ook een waar begrip. Waar in 1963 de rijschool bestond uit een enkele instructeur is deze uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met meerdere actieve instructeurs.

Rijschool Smids leert nieuwe bestuurders nog dagelijks de vaardigheden die nodig zijn om zich op de weg te kunnen gedragen. Met het 3-sterrenlabel van de Bovag-rijscholen onderscheidt zij zich in kwaliteit, betrouwbaarheid en slagingspercentage.

Naast de reguliere praktijklessen heeft u tevens de mogelijkheid om klassikaal theorielessen te komen volgen. De theorielessen worden besloten met meerdere proefexamens waarbij leerlingen alvast aan de examenbevraging van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidbewijzen) kunnen wennen.

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en Rijschool Smids neemt contact met u op.

Referenties


© Copyright 2024 Leegstra.IT Solutions - Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Privacy