Theoriecursus

De ideale voorbereiding op het theorie-examen. Volg bij Rijschool Smids klassikale theorielessen in de stijl van het CBR. Iedere les wordt besloten met een oefen examen.

meer info

Personenauto (B)

De rijopleiding B- Personenauto bestaat uit twee onderdelen; het onderdeel theorie- en het praktijkexamen. Lees hier meer over onze theoriecursus en de opleiding zelf.

meer info

Automaat (B)

Het rijbewijs is voor de meeste mensen een groot goed. Maar wat als je afhankelijk bent van een rolstoel of als je een arm of been niet goed meer kunt gebruiken? Lees hier verder.

meer info

Faalangst begeleiding

Faalangst komt maar al te vaak voor; neem maar van ons aan, dit is geen enkel probleem. Het is alleen erg vervelend voor jezelf. Autorijschool Smids is gespecialiseerd in het geven van begeleiding voor leerlingen met faalangst. Natuurlijk wil je graag weten wat een aantal symptomen van faalangst zijn, daarom hebben wij hieronder een aantal op een rijtje gezet.

ALGEMENE SYMPTOMEN:

  • De leerling heeft duidelijkheid nodig over wat van hem/haar verwacht wordt.
  • De leerling wil regelmatig weten hoe men zijn/haar werk vindt. Soms vragen ze er ook om.
  • Het is voor de leerling nodig dat anderen positieve verwachtingen hebben over zijn/haar functioneren.
  • De leerling is snel uit zijn evenwicht wanneer de sfeer minder goed is.
  • De leerling is vaak onzeker bij onverwachte en nieuwe situaties. Hij/zij weet niet goed hoe deze situaties aan te pakken. De leerling heeft een sterke behoefte aan overzichtelijkheid bij het verrichten van nieuwe taken. Hij/zij moet stapsgewijs naar een oplossing gebracht worden. Bij nieuwe opdrachten kijkt hij vaak eerst hoe anderen het doen.
  • De leerling geeft de indruk nauwelijks te luisteren of te horen wat er gezegd wordt wanneer een nieuw onderwerp wordt uitgelegd.
  • Bij de leerling kunnen uiterlijke reacties bijvoorbeeld stotteren, zweten, zenuwachtig wiebelen met de benen, oppervlakkig ademhalen, schouders samentrekken enĀ  met de handen friemelen merkbaar zijn.
  • Hartkloppingen, droge mond, vaak naar de wc moeten en maagpijn; zijn mogelijke innerlijke reacties die door de leerling ervaren worden wanneer een prestatie van hem/haar verwacht wordt.

Ook is faalangst niet in iedere situatie van toepassing, wanneer je denkt last te hebben van faalangst kun je dit met je instructeur bespreken, in vele gevallen zal de instructeur het ook ter sprake brengen. Natuurlijk kun je ook altijd contact met ons opnemen. Bij faalangst wordt op een andere manier met de leerling omgegaan, zo zal er meer aandacht voor de leerling zijn en kan deze bij het CBR een faalangst-examen afleggen.

FAALANGST EXAMEN

Een faalangst examen is een speciaal examen waarin je dezelfde vaardigheden moet laten zien als tijdens het praktijkexamen B. Je krijgt echter meer tijd voor het examen, en een examinator (gecertificeerd voor faalangstbegeleiding) beoordeeld jouw rijgedrag. Wanneer zich problemen voordoen bestaat er de mogelijkheid om een korte pauze in te lassen waarin je even op adem kunt komen. Je bespreekt samen met de examinator en desgewenst de instructeur de voortgang en eventuele situaties op de weg.

Doordat de angst van het falen vaak ontstaat op de locatie van het CBR zal tijdens een faalangstexamen op een andere locatie worden gestart. Dit om de druk van het examen doen verder te beperken.

 

Voor meer informatie kun je altijd terecht bij je instructeur.

Over Rijschool Smids

Rijschool Smids is in 1963 opgericht door H. Smids als rijschool voor de regio Harkema en omstreken. Door de jaren heen hebben honderden leerlingen hun rijbewijs bij Rijschool Smids mogen behalen. Voor de bewoners van de regio is het dan ook een waar begrip. Waar in 1963 de rijschool bestond uit een enkele instructeur is deze uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met meerdere actieve instructeurs.

Rijschool Smids leert nieuwe bestuurders nog dagelijks de vaardigheden die nodig zijn om zich op de weg te kunnen gedragen. Met het 3-sterrenlabel van de Bovag-rijscholen onderscheidt zij zich in kwaliteit, betrouwbaarheid en slagingspercentage.

Naast de reguliere praktijklessen heeft u tevens de mogelijkheid om klassikaal theorielessen te komen volgen. De theorielessen worden besloten met meerdere proefexamens waarbij leerlingen alvast aan de examenbevraging van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidbewijzen) kunnen wennen.

Contactformulier

Vul onderstaand formulier in en Rijschool Smids neemt contact met u op.

Referenties


© Copyright 2024 Leegstra.IT Solutions - Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Privacy